Комплексен подход към психичното здраве

Идеята за комплексния подход е широко застъпена в моята работа, най – вече защото дава цялостен вид на терапията и често редуцира времето, за постигане на положителни резултати. В тази статия ще маркирам основното, като всяка отделна група е свързана с линк, към по – подробна информация, така че просто щракнете върху връзката.

Апаратни методи – в моята практика това са няколко апарата, които се прилагат, в зависимост целта, която сме си поставили. Например при кранио електростимулацията клиентът не е необходимо да прави нищо конкретно, докато при биометричния тренинг развиваме съвсем целенасочени умения.

EMDR психотерапия – това е съвременна школа, която обаче не е типичната терапия, чрез говорене. Тя се фокусира върху травматичните спомени и въобще нещата, които ни напрягат. Това я прави удачен избор, при различни състояния. EMDR цели максимална ефективност, за кратко време.

Клинична психометрия – обръща внимание на моите по – малки клиенти и използва стандартизирани психологически тестове, в назначеното изследване.

Ако на теб ти допада идеята за комплексност, вместо работата „на парче“, ако искаш да пристъпиш към действие, вместо отново да отлагаш за „някой друг ден“ и си решил, че този ден е днес, то може да се свържеш с мен за повече информация и насоки.

В този линк можеш да се запознаеш с цените на практиката

%d блогъра харесват това: