Здравейте и добре дошли!

Психолог, EMDR терапевт Станимир Стойков, град Ямбол – мнения най – различни изграждахме с моите клиенти за тези 12 години. Толкова изминаха от началото на един процес, в който честно казано, все още не мога категорично да кажа къде се намирам. Както казваше Къци Вапцаров едно време – „Ваше средно или мое средно“ . Процес, свързан с много въпроси и неясно количество отговори.

Това е една наистина трудна работа. За всяка от страните. На моменти граничеща със съмнения и изискваща усилия. Резултатът е част от процес, който обикновено се върви с малки, едва забележими стъпки. Влизайки в работа с мен вие трябва да направите детайлен анализ на вашите очаквания, което можем да извършим и заедно.

Това, за което обаче трябва да сте готови е да се потрудите доста сериозно. Често ще се налага да напускате „границите си на комфорт“ и преди да се почувствате по – добре вероятно ще се разстройвате, гневите и обвинявате. Различни са методите в моята работа, но варира и начинът, по който действат –  от човек до човек. Колкото по – детайлна, смислена и бих добавил – честна информация подадете към мен, толкова по – конкретни ще са нещата, които мога да направя.

Времето на работа е силно променливо – понякога това е месец, два,  – друг път още повече. Имате моето уверение, че аз ще направя всичко възможно това време да е по – кратко, но това са моите 50 процента в общата ни цел – останалите 50 са от вас. Ако очаквате от мен да направя чудо за нещо, което сте трупали с години, без вие да се потрудите, то моля спрете да четете надолу и потърсете друг терапевт.

Ако обаче продължите, то това означава, че сте мотивиран човек с обективни очаквания и аз ще направя всичко, което мога за бъда от полза!

За мен е наистина професионална гордост, да бъда първият специалист – психолог в Ямбол, в областта на EMDR психотерапията, но заедно с това идва и отговорността, в това да вървиш заедно с някого път – често труден, но вярвам – водещ към по -добро. Така достигнах до Собствена програма за работа с паник атаки, тревожност и др. с която можете да се запознаете, ако кликнете върху този надпис.

Както вероятно разбирате това в началния си етап бе просто идея, впоследствие нещо, което проверих напрактика, заедно с хора, които преминаха през нея, заедно с конкретни резултати, а редица нови клиенти продължават да преминават и днес.

Вярвам, че психологията не е математика и не можем ясно да кажем кое кога ще се случи – това , което можем да правим е да се опитваме да сме достатъчно близо до това предположение. В допълнение на това публично обявявам и цената на сесиите (щракнете върху линка): Психолог Ямбол Станимир Стойков – цени

Апаратните методи са нещо, което добавя нови възможности в работата на един терапевт и помагат на клиентите да преминат през процеса по един много по – кратък и приятен начин, което за мен е достатъчно условие да ги въведа в практиката си.

Напълно съзнавам, че мнението на клиента не се гради върху дипломите, които си закачил на стената, а на опита, който имаш, но струва ми се резонно човек да има възможността да се запознае и с двете. Ще се спра само на най – важните си специализации:

  • Международен сертификат за работа с хранителни нарушения с медицински модул  – IAEDP, USA ;
  • Психотерапевтична програма в школата на EMDR, под супервизия на д – р Уди Орен, преподавател в Harvard Medical School , екс – председател на EMDR Europe ;
  • Сертификат за работа и анализ с клиничен тест WISC 4  – Giunti Psychometrics Bulgaria;
  • Сертификат за работа със скринингов тест DENVER 2 – Хестия, България
  • Краниоелектростимулация, АВУ, биофидбек в работна комуникация с немски невроспециалист, Германия и партньори в Канада.

И все пак – за мен:…

С оглед на сравнително дългото ми име предпочитам да ме наричаш Миро . 

Не съм привърженик на твърде дългите хипотези, натруфените термини и излишната философия в психологията. Напротив – смятам, че нещата трябва да се казват простичко, кратко и професионално.

Живея в Ямбол, заедно с моята съпруга и сина ми… а да… и един черен, пухкав котарак, който често ми показва колко лесен и простичък може да е животът. Ако си котка. Но ние – хората, имаме удивителната способност да правим живота си сложен, но и това е нещото, което движи нашият прогрес напред.

Кратко ревю на практиката във видеото:

Благодаря , че изчете тези редове. Ако искаш да се свържеш с мен, може да „хвърлиш“ едно око на Контакти.

За да прегледаш инфо за EMDR терапията, то просто щракни върху връзката

Натиснете тук, ако сте любопитни и искате да се запознаете със списъка на моите публикации

С уважение: Станимир Стойков

…или просто – Миро 🙂

%d блогъра харесват това: